check
דגים | אוספי הטבע הלאומיים

דגים

אוסף הדגים

צוותפרויקטיםמחקרתתי איסופים השותפים שלנו

אוסף הדגים של האוניברסיטה העברית הוא הגדול והמגוון ביותר שיש כיום לקבוצה זו במזרח התיכון, ונמנים בו יותר מ-21,500 פרטים, רובם מן הים התיכון, ים סוף ומקורות מים מתוקים בתחומי ישראל. תחילתו בראשית המאה ה-20 ועם השנים צורפו אליו אוספים קטנים יותר וחומר שנאסף על ידי משלחות מחקר. האוסף הורחב בפרטים ממקורות מים פנים-יבשתיים באירופה, אפריקה וצפון אמריקה, וכן בפרטים ימיים מהאוקיינוס ההודי ומהאוקיינוס השקט.

 

 

פרטי קשר
בנושאים כלליים ניתן ליצור קשר עם אוצר האוסף במייל

בנושאי ביקור, בקשות לדיגום, הפקדה והשאלת פריטים ניתן למצוא מידע בעמוד טפסים ונהלים

 

הפרוייקטים שלנו

דגי ים סוף

פרויקט זה נעשה עם ד"ר ר. פריקה (גרמניה) ונערך בעיקר באוסף הדגים של האוניברסיטה העברית בירושלים. פרויקט זה יצר רשימת מצאי מעודכנת של פאונת הדגים בים סוף וכולל 1207 מינים. לכל מין ניתנה תפוצה גיאוגרפית ומיני הדגים המהגרים (הגירה לספסית) זוהו וצוינו. מחקר זה הוביל למחקר נוסף אשר השווה את האחוזים של כל דפוס תפוצה בים סוף כולו לזה של הדגים המהגרים, והראה כי הם דומים מאוד ובכך הצביע על כך שאין קורלציה בין תפוצה רחבת טווח באזור המקור והצלחה בקולניזציה של הים התיכון. פרויקט זה הביא לפרסום של למעלה מ-20 מינים חדשים למדע ועשרות רשומות חדשות.

 


Fish Invasions of the Mediterranean Sea: Change and Renewal

עריכת ספר Fish Invasions of the Mediterranean Sea: Change and Renewal על ידי ד"ר ד. גולני וגב' ב. אפלבאום-גולני. הספר ייצא לאור על ידי חברת Pensoft מבולגריה ויכיל 14 פרקים שנכתבו על ידי חוקרים מארצות הים התיכון וארצות הברית ויעסוק בהיבטים מגוונים של פלישת הדגים והתנחלותם בים התיכון.


שיתוף פעולה עם רופאים וחוקרים ישראלים

שיתוף פעולה עם רופאים וחוקרים ישראלים בנושא הרעלות ופציעות שמקורם בדגים בשיתוף עם פרופ' א. אייזנמן מבית החולים בנהרייה, פרופ' י. פינקלשטיין וד"ר י. אבנר מבית החולים "מאיר" בכפר סבא, פרופ' י. בנטור מבית החולים "רמב"ם" בחיפה ופרופ' י. אסף מבית החולים "הדסה" בירושלים.

 


 

 

קשרי קהילה, חינוך והוראה

אוסף הדגים שואף לקיים קשרים עם הקהילה ולבצע הדרכות לקהל הרחב. בין היתר מתקיימים סיורים מודרכים באוספי הטבע הלאומיים והשתתפות במיזם "חמישי באוספים". ד"ר דני גולני, המנהל המדעי של האוסף מדריך את הסיורים. האוסף פתוח במסגרת "חמישי באוספים" מספר פעמים בשנה עם הרשמה מראש - ראו פרסומים באתר הבית של האוספים ובדף הפייסבוק שלנו. בנוסף, לד"ר גולני שיתופי פעולה מחקריים עם חוקרים מהארץ והעולם, והוא מסייע בזיהוי דגים לאנשי אקדמיה, אנשי מקצוע ולציבור הרחב.

 

 

 

 

מחקרים

השותפים שלנו

1111