תגלית מרגשת ממערות בבקע ים המלח!

חדש מאוסף העכבישנים הלאומי:

לאחרונה פורסם מאמר עם תיאור של מין חדש למדע ממשפחת הרעדניים (Pholcidae). המין נאסף ממערות בארץ לאורך בקע ים-המלח.

המין אשר נקרא ארטמה נפילית Artema nephilit Aharon, Huber & Gavish-Regev, 2017, נאסף לראשונה בסוף שנות 1930 ע"י פרופ' אהרן שולוב ובשנות 1960 ע"י החוקר פנחס אמיתי.

צילום: שלמי אהרן

כחלק ממחקר מקיף על העכבישים בסוג זה ברחבי העולם, גילינו כי זהו מין חדש למדע אשר לא תואר עד כה בספרות!

תגלית זו מצטרפת לתגליות נוספות שלנו:
– שתי משפחות עכבישים חדשות לארץ
– מין חדש למדע של עקרביש עיוור ממערות
~ ועוד ממצאים, פרי שיתוף פעולה בין חוקרים שונים, שחברו לעריכת סקר עכבישנים במערות ברחבי הארץ:
ד"ר אפרת גביש-רגב, מנהלת אוסף העכבישנים באוספי הטבע הלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים ותלמיד המחקר בהנחייתה- שלמי אהרן, פרופ' יעל לובין וד"ר מרב סיפן מהמחלקה לאקולוגיה מדברית ע"ש מיטרני במכונים לחקר המדבר, אוניברסיטת בן גוריון;
ד"ר ברנהרד הובר מהמוזיאון הזואולוגי ע"ש אלכסנדר קניג בבון, גרמניה ואנשי המרכז לחקר מערות אוניברסיטה העברית בירושלים- בועז לנגפורד ואפי כהן.

לקריאת המאמר שפורסם היום ב ynet: